Kahverengi Kokarca, elma, armut, turunçgil, şeftali,
ceviz, trabzon hurması, mısır, fasulye, domates, biber, patlıcan gibi ekonomik
değeri olan birçok ürün için verim ve kalite kaybı riski oluşturmaktadır. Kahverengi
kokarca, insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturmamakla beraber yaz mevsimi
sonunda kışlamak için özellikle ev, depo
gibi korunaklı alanları tercih ettiği için
fiziki rahatsızlık oluşturmaktadır. İlkbaharda kışlaklardan çıkmadan önce
yapılacak olan mekanik mücadele (kışlaklarda erginlerin toplanması
ve imhası) yıl içerisinde oluşabilecek
popülasyon artışını engelleyecektir. Bu kapsamda;
Zararlı kış dönemini nisan ayının sonuna
kadar kışlaklarda geçirdiğinden, kışlamış erginlerin
kışlaklardan dağılmadan kitle halinde imhası zararlı popülasyonunun düşürülmesi
açısından büyük önem arz etmektedir.