Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüzün destekleri ile İl Müdürlüğümüzün yürüttüğü "Organik Kırmızı Et Üretiminin Arttırılması" projesi kapsamında 35 üreticiye 2625 kg Organik İtalyan Çimi (Reygras) Tohumu üreticilerimize dağıtıldı.
🌿 Törende yem bitkisi tohumu teslimi ve organik tarım sertifikaları takdim edildi.
🌱 Proje ile yem maliyetlerinin düşerilmesi ve organik yem üretiminin arttırılması hedeflenmektedir.
Aycacık Kaymakamı Sn.Mustafa Karali'nin takdim ettiği Organik Tarım Sertifikaları ile Ayvacık'ın organik kırmızı et üretimindeki öncülüğü tescillendi. ✅
İl Müdürümüz Ergün Demirhan konuşmasında;
Çanakkale'nin tarımsal üretimdeki gücünü vurguladı: "181 farklı ürünle Çanakkale ilimiz, 53 milyar TL'yi aşan tarımsal üretim değeriyle ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Ayvacık Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliği ise 35 üreticisiyle organik et ve yem bitkisi üretiminde Türkiye'de bir ilke imza atmaktadır.Proje ile diğer organik hayvancılık yapan yetiştiricilerinde birlik üyesi yapılmasını teşvik etmek, yerli büyükbaş ırkın devamlılığının sağlanması, organik hayvan sayısı ve organik yem bitkisi ekiliş alanlarında artış sağlamak ve birliklerin gelir düzeyini artırmak hedefimizdir."dedi.
Ayvacık Kaymakamı Mustafa Karali projenin öneminden bahsederek üreticilere hayırlı olsun dileklerini iletti.
Programa Ayvacık Kaymakamı Mustafa KARALİ, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün DEMİRHAN, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Akparti İlçe Başkanı Yılmaz Ak, İlçe Müdürü Mehmet Emin Ekici, İl Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Büyükgaga, Birlik Başkanı Halil Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Şinasi Dermenci, üreticiler ve teknik elemanlar katıldı.