Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2025 yılı İl Yayım Programının Hazırlanmasına Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Çanakkale Ticaret Borsası toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıya; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Şube ve İlçe Müdürleri ile konu sorumlusu teknik personel katıldı.
Türkarslan konuşmasında; “Tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlamak, verim ve kaliteyi yükseltmek ancak bilgi ile eğitimle mümkün olmaktadır. Yeni teknolojileri, üretim materyallerini, alet ekipmanları üreticilerimize anlatmak, aktarmak sadece düzenleyeceğimiz eğitimlerle, kurslarla, tarla günleri ile mümkün olmaktadır.
İldeki tarımsal sorunları çözmek, doğal kaynaklarımızı yerinde kullanılmasını sağlamak, üreticilerimizin bilgi-becerilerini arttırmak, yeni teknolojileri aktarmak ve belirlenen hedeflere ulaşmak için Bakanlığımız Taşra Teşkilatının Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönerge gereği Şube/İlçe Müdürlükleri ile ilgili diğer paydaşlarla işbirliği halinde her yıl İl Yayım Programı hazırlanmaktadır. Bugün de, bunun için burada toplandık. Toplantımızın sonunda eğitim konularının planlanmasında karşılıklı görüş alışverişi ile taslağa son şekli verilecektir. İl Yayım Programlarının hazırlanmasında çok sayıda faaliyet planlamak yerine, yapılabilecek az sayıda faaliyetin planlanması daha önemlidir. 2025 yılı İl Yayım Programının hazırlanmasında katkısı olan, emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.
Toplantıda bir konuşma yapan Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga: “Tarımsal üretimde; karlı bir yetiştiricilik yapmak, karlı bir üretim yapmak, verimi ve kaliteyi yükseltmek, maliyeti düşürmek, birim alandan daha fazla gelir elde etmek, sürdürülebilir bir tarım yapabilmek ancak bilgiyle; beceriyle mümkün olabilir. En iyi gübreyi kullanın, en iyi ilacı kullanın, en iyi tohumu-fidanı kullanın, en iyi yemi kullanın bu konuda yeterli bilgi birikimine sahip değilseniz çoğu zaman karlı bir üretim yapamazsınız, sürdürülebilir bir tarım yapmanız mümkün değildir. Üreticilerimizin bilgi ve becerilerini arttırmak, yeni üretim tekniklerini, bu alandaki gelişmeleri onlara aktarmak ancak eğitim ve yayımla mümkün olur. Eğitim ve Yayım faaliyetleri karşıdan kolay bir iş gibi görünse de zor, uğraşı isteyen, meşakkatli bir iştir. Sürdürülebilir bir tarımsal üretim yapmak, ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek tarım sektörü oluşturmak, araştırma sonuçlarını üreticilere aktarmak, üreticilerin bilgi becerilerini arttırmak, gelir seviyelerini, verim ve kaliteyi yükseltmek için üreticilerimizin ihtiyaç duydukları konularda yaptığımız, planladığımız eğitimlerin sayılarını arttırmalıyız." dedi.
Toplantı 2025 yılı İl Yayım Programının hazırlanmasında Bakanlık talimatları doğrultusunda dikkat edilecek hususlar ve Şube/İlçe Müdürlüklerinden gelen 2025 yılı tekliflerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.