ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ÇANAKKALE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • İL MÜDÜRÜMÜZ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • İDARİ YAPI
    • ŞUBELERİMİZ
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
  • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
  • FAALİYETLERİMİZ
    • TARIMSAL YAPI
      • BRİFİNG
    • DEMONSTRASYON SONUÇLARI
  • İL AFET RİSK AZALTMA PLANI
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksÇanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

SAĞLIKLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME

18.11.2022 / Gösterim Saysı : 343 / Arşiv

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çanakkale Anadolu Lisesi işbirliğinde yürütülen "Save The Future! Change The Rules!" "Sağlıklı Beslenme ve Sürdürülebilir Beslenme" konulu erasmus projesine katkı sağlamak adına teknik gezi düzenledi.

Projenin Türkiye ayağı "organik zeytin ve zeytinyağı" teması ile yürütülmekte olup, Bu kapsamda; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinin "Zeytinin Adı Zeytinyağının Tadı" projesini yürüttüğü önder üreticilerinden olan Hakkı AKER'in Ezine'nin Geyikli Beldesi'ndeki organik tarım yapılan zeytin bahçesine teknik gezi düzenlendi. Burada öğrenci ve öğretmenlere organik zeytin ve zeytinyağının üretimi hakkında bilgiler verildi ve zeytin hasadı yaptırıldı. Zeytinyağı fabrikası gezdirildi. Teknik geziden sonra hasat ettikleri zeytinleri işlemeleri ve kendi ülkelerine götürerek tüketebilmeleri için zeytin işleme konusunda da bilgi verildi.

Proje, Fransa'dan 8, Hırvatistan'dan 6, Romanya'dan 8, Polonya'dan 7, Makedonya'dan 8 ve Çanakkale Anadolu Lisesinden 10 kişilik öğretmen ve öğrenci gurubu olmak üzere toplamda 47 kişinin yer aldığı 6 gruptan oluşmakta ve proje ortağı olan her ülkeye özgü belirlenen tema çerçevesinde çalışmalar yapılmakta. Bu temalardan bazıları coğrafi işaret almış ürünler ile ilgili tanıtımlar, yiyecekleri sağlıklı saklama yöntemleri, okul kantinleri için sağlıklı yiyecekler ve diyetisyen tarafından sağlıklı beslenme üzerine verilen eğitimlerden oluşmakta.  Projenin ana teması sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme olduğu için özellikle her ülkede proje ortakları tarafından organik tarım işletmeleri ziyaret edilerek üreticilerden organik tarım üretimi hakkında bilgiler alınmaktadır.


Son Haberler

  • Damlaya Damlaya Çeltik Olur
  • Bağlarda Uygulamalı Budama Eğitimi
  • Bitki Sağlığı Eğitim Toplantısı Düzenlendi
  • Sat-2 Serotipi Şap Hastalığına Karşı Alınan Ön ...
  • Eceabat Ta Kadın Kooperatifi
  • Kahverengi Kokarca (Halyomorpha Halys)

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : İsmetpaşa Mah.Atatürk Cd. No:33

  • Telefon : 0286 217 3019

  • Faks : 0286 217 1553

  • E-Posta : canakkale@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​