T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ORGANİK TARIMDA PAZARLAMA VE MARKALAŞMA

Yayın Tarihi : 9.12.2022

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında, Ayvacık Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliğine üye yetiştiricilere, “Organik Tarımda Pazarlama ve Markalaşma” ortak akıl toplantısı ve sertifika töreni” Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Şapköy de yapıldı.

Düzenlenen törene Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan EREN, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Hakan BATIBEKİ, Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin EKİNCİ, Ezine İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail BİLİR, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sibel Tan, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulundan Doç. Dr. Erdal Aydın, Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Bengü Everest, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Filiz Eroğlu, Tatlan Pazarlama Gıda San.Tic.Limited Şirketi Yönetim Kurulu  Üyesi Bahar Yurt, , İlçe Müdürleri, Muhtarlar, Birlik Başkanları, Kooperatifler, Teknik Personeller ve üreticiler katıldı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan EREN’in toplantının açılış konuşmasında; “Türkiye de ilk ve tek Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliği olan Ayvacık Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliğinde 34 üretici bulunmaktadır. Bu üreticilere ait 2303 adet büyükbaş hayvan ve 26 üreticinin 1.502 dekar alanı Organik olarak sertifikalandırılmıştır. Bu sertifikalandırma işlemlerinde İl Müdürlüğümüzün yürütmüş olduğu Projeler ile üreticilerimize katkı vermekteyiz. Ülkemizin nadide üreticilerinden olan Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliği üreticilerimize projelerimiz doğrultusunda gerekli yardımı ve desteklerimizi yapmaya devam edeceğiz. Güney Marmara Kalkınma Ajansına başvurulan kesim yeri ve paketleme tesisi ile ilgili projenin kabul edilmesiyle üreticilerimizin sorunları çözülmeye başlanmıştır ” dedi.

Toplantıya katılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından; Ayvacık Organik Kırmızı Et Üreticiler Birliği üreticilerine ve Şapköy Kadın Girişimciler Kooperatifi üyelerine Pazarlama ve Markalaşmanın önemi hakkında sunumlar yapıldı.

             Organik Tarım Sertifikalarının verilmesiyle tören sona erdi.