Çanakkale
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Organik Tarımın
Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında, Ayvacık Organik Kırmızı Et
Üreticileri Birliğine üye yetiştiricilere, “Organik Tarımda Pazarlama ve
Markalaşma” ortak akıl toplantısı ve sertifika töreni” Çanakkale’nin Ayvacık
ilçesine bağlı Şapköy de yapıldı.
Düzenlenen
törene Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel
Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan EREN, Hayvan Sağlığı ve
Yetiştiriciliği Şube Müdürü Hakan BATIBEKİ, Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürü
Mehmet Emin EKİNCİ, Ezine İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail BİLİR, Çanakkale
Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr.
Nazan Yelkikalan, Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr.
Sibel Tan, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulundan Doç. Dr. Erdal Aydın, Ziraat
Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Bengü Everest, Biga İktisadi
ve İdari Bilimler Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Filiz Eroğlu, Tatlan Pazarlama
Gıda San.Tic.Limited Şirketi Yönetim Kurulu
Üyesi Bahar Yurt, , İlçe Müdürleri, Muhtarlar, Birlik Başkanları,
Kooperatifler, Teknik Personeller ve üreticiler katıldı.
Çanakkale
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü
Ramazan EREN’in toplantının açılış konuşmasında; “Türkiye de ilk ve tek Organik
Kırmızı Et Üreticileri Birliği olan Ayvacık Organik Kırmızı Et Üreticileri
Birliğinde 34 üretici bulunmaktadır. Bu üreticilere ait 2303 adet büyükbaş
hayvan ve 26 üreticinin 1.502 dekar alanı Organik olarak sertifikalandırılmıştır.
Bu sertifikalandırma işlemlerinde İl Müdürlüğümüzün yürütmüş olduğu Projeler
ile üreticilerimize katkı vermekteyiz. Ülkemizin nadide üreticilerinden olan
Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliği üreticilerimize projelerimiz
doğrultusunda gerekli yardımı ve desteklerimizi yapmaya devam edeceğiz. Güney
Marmara Kalkınma Ajansına başvurulan kesim yeri ve paketleme tesisi ile ilgili
projenin kabul edilmesiyle üreticilerimizin sorunları çözülmeye başlanmıştır ”
dedi.
Toplantıya
katılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından; Ayvacık
Organik Kırmızı Et Üreticiler Birliği üreticilerine ve Şapköy Kadın Girişimciler
Kooperatifi üyelerine Pazarlama ve Markalaşmanın önemi hakkında sunumlar
yapıldı.
Organik
Tarım Sertifikalarının verilmesiyle tören sona erdi.