ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ÇANAKKALE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • İL MÜDÜRÜMÜZ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • İDARİ YAPI
    • ŞUBELERİMİZ
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
  • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
  • FAALİYETLERİMİZ
    • TARIMSAL YAPI
      • BRİFİNG
    • DEMONSTRASYON SONUÇLARI
  • İL AFET RİSK AZALTMA PLANI
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksÇanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

SALAMURA ZEYTİN İŞLEME TEKNİKLERİ ANLATILDI

28.11.2022 / Gösterim Saysı : 329 / Arşiv

​          Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde Çanakkale merkez ilçe Çıplak köyünde " Sofralık Zeytin İşleme Teknikleri ve Zeytinyağı Muhafaza Yöntemleri" konulu eğitim toplantısı düzenlendi.

​          Toplantıya; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Mühendis konu uzmanı Dr. Şahnur Irmak, Çıplak Köy Muhtarı Ufuk Göçoğlu, Teknik personel ve çok sayıda üretici katıldı.

​          Toplantının açılış konuşmasında Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga konuşmasında; İlimizde 115 farklı ürün üretilmekte, her geçen gün ürün sayısı artmakta olup, bunların içinde zeytinin ilimiz açısından ayrı bir yeri bulunmaktadır. İlimiz bitkisel üretim değerlerinin yüzde 8'i zeytinden elde edilmektedir. 328 bin dekar alanda 5 milyon 600 bin zeytin ağacımız bulunmakta, yıllara göre değişmekle birlikte 130 ile 160 bin ton arasında zeytin alınmakta ve bunun yüzde 10'u sofralık, yüzde 90'ı yağlık zeytinden oluşmaktadır. İlimiz ve sizler için bu denli önemli olan bu üründen daha fazla katma değer elde etmek ve zeytinyağını daha iyi, daha uzun süre muhafaza etmek, kaliteyi arttırmak amacıyla Sofralık Zeytin İşleme Teknikleri ve Zeytinyağı Muhafaza Yöntemleri konulu eğitimi düzenledik. Sizler için faydalı olacağını düşünüyorum. Bol, bereketli bir sezon geçirmenizi temenni ederim. Dedi.

​          İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden mühendis konu uzmanı Dr. Şahnur Irmak eğitiminde; sofralık yeşil ve siyah zeytin işleme teknikleri, sofralık zeytinin hasadında ve işlenmesinde dikkat edilmesi gereken konular, yapılan hatalar, kaliteli zeytinin nasıl işlenmesi gerektiği ve zeytinyağının muhafaza yöntemleri konusunda katılımcılara ayrıntılı bilgi verildi. Üreticilerin soruları cevaplandırıldı.

​          Eğitime katılan üreticilere katılım belgelerinin verilmesinin ardından toplantı sona erdi.


Fotoğraf Galerisi (4)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.

Son Haberler

  • Damlaya Damlaya Çeltik Olur
  • Bağlarda Uygulamalı Budama Eğitimi
  • Bitki Sağlığı Eğitim Toplantısı Düzenlendi
  • Sat-2 Serotipi Şap Hastalığına Karşı Alınan Ön ...
  • Eceabat Ta Kadın Kooperatifi
  • Kahverengi Kokarca (Halyomorpha Halys)

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : İsmetpaşa Mah.Atatürk Cd. No:33

  • Telefon : 0286 217 3019

  • Faks : 0286 217 1553

  • E-Posta : canakkale@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​